10 Anos de Fado

10 maart, 2019

Met haar nieuwe programma viert Daisy Correia dit theaterseizoen dat ze tien jaar geleden haar debuut maakte als zangeres van de fado. Met de voorstelling ’10 anos de fado’ bewijst deze Nederlandse artieste met Portugees bloed dat de wereld en de muziek weliswaar veranderen, maar dat het gevoel van ’saudade’, het onbestemde verlangen, tijdloos voor iedereen is. Ze brengt in dit jubileumprogramma nummers uit deze tien jaar aangevuld met nieuw repertoire.

De nu 32 jarige Daisy Correia debuteerde in het programma ’Fado Blue’ van Fernando Lameirinhas, de Nederlandse nestor van dit genre. Daarna bracht ze diverse theatertournees o.a. ’Este meu fado’, ’Minha viagem pelo fado’ en de aan Amália Rodrigues gewijde hommage ’Uma casa Portuguesa’.

Daisy Correia is een bevlogen vertolkster van dit repertoire over ’liefde en lot’. Samen met haar band zorgt ze voor een eigentijdse aanpak waarin de Portugese gitaar voor de authentieke Portugese klankkleur zorgt. Een Nederlands theater lijkt dan al snel op een intiem kroegje in Lissabon of Coimbra, wisselend van sfeer tussen melancholiek en feestelijk.

Met:
Daisy Correia (zang)
Antonio Carlos Costa (Portuguese gitaar)
Joeri de Graaf (akoestische gitaar)
Frank Keijzer (piano)
Marko Bonarius (contrabas)
Mark de Jong (percussie)