La Piel Donde Vivo

13 februari, 2012

Documentaire van Daniel Robles.

‘La piel donde vivo’ vertelt het verhaal van de 29-jarige Nederlander Jeroen Lans die op tweejarige leeftijd uit Guatemala werd geadopteerd. Hij is op het platteland van Gelderland opgegroeid.
In de puberteit toen hij niet makkelijk de discotheken binnen mocht en soms op straat te horen: ‘Jij, ga terug naar je eigen land’ kreeg hij meer vragen over zijn identiteit. Hij besefte dat hij anders was. Hij werd nieuwsgierig naar dat verre land Guatemala waar hij als José Roberto geboren was.
In Nederland werkt Jeroen als molenrestaurateur en woont in de boerderij van zijn ouders. Maar ondanks dat hij een leuke baan heeft, zijn familie en vrienden dicht bij hem zijn en van welvaart verzekerd is, voelt hij zich niet helemaal compleet, iets trekt hem harder aan om terug te gaan.
Jeroen José heeft besloten om naar het land dat hij als klein geadopteerd jongetje verliet te emigreren om daar te proberen een bestaan op te bouwen.
Hij is in Guatemala geboren maar is niet van daar. Hij is in Nederland opgegroeid maar is ook niet van hier. Hoe zorgt hij voor een balans tussen twee culturen? Tussen zijn geboorteland Guatemala en zijn groeiland Nederland? Tussen zijn roots en zijn achtergrond? Tussen Jeroen en José?

La Piel Donde VIvo (trailer) from Nineyards on Vimeo.